Професор от Софийския университет станал декан на факултет в нарушение на правилата.

...
Професор от Софийския университет станал декан на факултет в нарушение на правилата.
Коментари Харесай

Скандал в СУ: Професор станал декан на факултет извън правилата

Професор от  Софийския университет  станал декан на факултет в нарушаване на разпоредбите. Според правилника на образователното заведение, постът не може да заема лице, което навършва пенсионна възраст в границите на мандата.
 
Проф. Божидар Ангелов обаче, декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика,навършва 65 години два месеца преди приключването му. Това заяви пред Дарик Симеон Георгиев, който е представител на студентите в Академичния съвет.
 
Проф. Ангелов отхвърли обвиняванията с претекста, че при избирането му разпоредбите са били други, а и пенсионирането не става тъкмо в деня, когато се навършват годините.
 
Симеон Георгиев научил от сътрудници, че деканът на педагогическия факултет  проф. Божидар Ангелов , навършва годините за пенсия в границите на мандата.  " Има си условия за заемане на длъжността декан. В които условия е и през мандата да не се навършва пенсионна възраст ", изясни Георгиев.   
 
По думите на  проф. Божидар Ангелов  няма причина да не може да приключи мандата си. " Самият период или дата на раждане не допуска пенсиониране в този миг. Няма такова нещо В настоящите тогава нормативни документи, аз би трябвало да бъда пенсиониран в края на декември 2019-а ", изясни той.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР